Omgaan met rouw en verlies

Themawandelingen ‘rouw en verlies’

Hoe is het nu met je? Een vraag die soms moeilijk te beantwoorden is…

Een dierbaar iemand verliezen, rouw in tijden van quarantaine, verlies van je baan of van gezondheid. Dit kan verdriet, boosheid, machteloosheid en ook moedeloosheid naar boven brengen. Verlies hoort bij het leven, maar erover praten is soms lastig. Terwijl dat de pijn juist kan verlichten. Praten met iemand die hetzelfde is overkomen, kan troostend zijn. Om rouw te overleven, is gezelschap nodig.

Wij, Claudia en Ankica, nodigen je uit om deel te nemen aan onze themawandelingen in de prachtige natuur. Tijdens het wandelen krijg je alle tijd om stil te staan bij jouw proces, bij je gevoel (hoe voel ik mij geestelijk, lichamelijk?). Je krijgt de ruimte om in alle eenvoud, met beide benen op de grond, jouw pijn te delen. Maar ook mag je de schoonheid zien en dankbaar zijn voor wat ooit was.

De wandeling

Elke van de 3 themawandelingen is op een andere vorm van verwerking gericht. Daar gaan we die ochtend in de natuur mee aan de slag. Denk hierbij aan het gebruik van beweging. Een gedicht, het opschrijven van emoties, het zoeken van een symbool passend bij je emotie, tekenen en nog veel meer. Al wandelend stop je niet alleen gezonde buitenlucht en extra beweging, maar ook deugddoende gesprekken en mooie herinneringen in je rugzak.

Aanmelden

Heb je te maken gehad met het verlies van een dierbare, gezondheid, of werk? Voel je de behoefte om hierbij stil te staan en het verwerkingsproces aan te pakken? Schrijf je dan nu in voor de themawandelingen. Door aan een drieluik deel te nemen, leer je welke vorm van verwerken het beste bij jou past. Dit is waardevol voor de rest van je leven.

Heb je belangstelling? Je kunt je aanmelden verderop deze pagina of meer informatie opvragen bij Ankica Hendrickx (06-57430888), Na aanmelding en betaling krijg je het programma met daarbij de aanvullende informatie
De maximale groepsgrootte is 10 personen, wandelafstand is max. 3km.

Locatie

We starten en sluiten af met koffie/thee/koekske bij: Ontspanningscentrum ‘Het Moment’, Ettensebaan 2, 4882TB te Klein Zundert, in de yogastudio rechts naast de boerderij.

Parkeren: de oprit doorrijden naar achter. Links voor de yurt is een parkeerplaats.

Praktische info

Programma

Voorjaar

Drieluik 1: 10 april, 24 april, 8 mei
Drieluik 2: 22 mei, 12 juni,26 juni

Najaar

Drieluik 1: 11 september, 25 september, 9 oktober
Drieluik 2: 23 oktober, 6 november, 20 november

Tijd

Van 10.00-13.00 u

Kosten

Per drieluik van 3 wandelingen € 175,- of per losse wandeling € 67,50.
Inclusief koffie, thee, fris.

Locatie

Het Moment, Ettensebaan 2 Zundert
Vanuit hier vertrekken alle wandelingen

 

Wandeling 1 - Symboliek

Tijdens de eerste wandeling maken we contact met je gevoel via symboliek in de natuur (kijken door het venster van de symboliek).

 

Wandeling 2 - Beweging & ademhaling

Verlies en rouw kunnen voor geestelijke en/of lichamelijke klachten zorgen. Door fijne ademhalings-, en lichamelijke oefeningen buiten, kunnen klachten verminderen of verdwijnen. Door middel van beweging tijdens deze wandeling zetten we de rouwverwerking in gang.

 

Wandeling 3 - Creëren

In de laatste wandeling van het drieluik gaan we rouw en verlies verwerken door jezelf creatief te uiten; we gaan theekenen (tekenen en schilderen met thee).

Schrijf je in voor de rouwwandelingen

Voorjaar

Drieluik 1: 10 april, 24 april, 8 mei
Drieluik 2: 22 mei, 12 juni,26 juni

Najaar

Drieluik 1: 11 september, 25 september, 9 oktober
Drieluik 2: 23 oktober, 6 november, 20 november

 

 

Coaches:

Ontspanningscentrum Het Moment

Ontspannings-, en voetreflextherapeut sinds 2006. Yoga, meditatie, ademoefeningen, themawandelingen, creatieve workshops. Het mooist van mijn werk vind ik als deelnemers precies dát halen uit de lessen, workshops of wandelingen, wat er op dat moment in hun leven nodig is. Je leert om te gaan met allerlei kwesties in het leven waar we allemaal wel eens (of steeds weer) tegenaan lopen. Je ontdekt wat een innerlijke kwaliteiten je al bezit en hoe je die inzet in het dagelijks leven.

Ankica Hendrickx

Als Life-/Vitaliteitscoach met een Bewegingswetenschappelijke achtergrond, alsmede ervaringsdeskundige op het gebied van stress en burn-out, heb ik gaandeweg broodnodige ingrediënten bij elkaar gesprokkeld om je hand bemoedigend vast te kunnen houden wanneer je krampachtig in jouw rollercoaster door het leven raast. En je vervolgens vol liefde en vertrouwen weer los te laten om op je eigen benen verder te bewegen.

Claudia Bastiaansen