Yin Yoga

Stress en spanning hoeven helemaal niet erg te zijn, zolang er maar genoeg momenten van rust en ontspanning tegenover staan. Yin Yoga zorgt voor die balans omdat de hele les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Je lichaam en geest kunnen hierdoor weer herstellen en opladen, en het helpt je om lekkerder te kunnen slapen.

Bij Yin Yoga doen we ‘zachte’ houdingen die diep doorwerken tot in het bindweefsel en gewrichten. Door je helemaal aan de houding over te geven, de zwaartekracht haar werk te laten doen, ontstaat er ruimte. Letterlijk en figuurlijk.

Je hebt natuurlijk af en toe Yang-energie nodig om iets te bereiken, maar over het algemeen hebben we daar vaak te veel van. Het is heerlijk om je af en toe onder te dompelen in de zachte Yin-energie en in het moment te zijn.

Deze milde vorm van yoga is een goede aanvulling voor mensen die aan ‘yangsport’ doen zoals hardlopen, zwemmen en fitness. Tevens bij burn-out. Ook mensen met fysieke klachten zoals reuma, artrose, fibromyalgie, artritis en spanningen in het lijf geven aan dat yin yoga erg helpt bij bestrijding en verlichting van hun klachten.