Burn-out herstelrogramma

Opgebrand, leeg van binnen. Alles wat er gebeurt overvalt je, je kunt niet meer overzien wat eerst moet, en wat kan wachten. Een afwasmachine die leeggehaald moet worden kun je van een afstandje een paar uur zitten te bekijken: hoe krijg ik het ooit gedaan!? Er komen steeds tranen en je weet niet waarom of waar ze vandaan komen, laat staan wanneer ze stoppen. Je bent moe, onwaarschijnlijk moe. Moe van niks, denk je. De leegte is enorm, evenals de schaamte. Dit is niet gewoon energiegebrek.
Dan wordt de diagnose burn-out gesteld…en wat dan?

Het Moment biedt je de sleutel om weer terug in balans te komen, zodat je met hernieuwde energie en plezier kunt hervatten wat je deed. Of misschien volkomen nieuwe wegen ontdekt… Energiek, en met vertrouwen!

De inhoud van dit individuele herstelprogramma wordt op maat samengesteld. iedereen maakt immers een burn-out op een andere manier door. Iedereen is uniek.

Onder professionele begeleiding komen de volgende ontspanningsmethoden aan bod:

  1. Voetreflextherapie
  2. Ontspanningstherapie
  3. Mindfulness en meditatie
  4. Coachwandeling in de natuur
  5. Yin yoga

1 t/m 5 worden aangepast aan jouw fysieke en geestelijke mogelijkheden van dat moment.                                                                                                                                                                   

Na week 5 kijken we welke methode het beste bij jou past. Nu kan je je pad naar herstel verder voortzetten door een van de vijf methoden, of een combinatie ervan, te kiezen om mee verder te gaan ( 3 en 5 eventueel in groepsvorm, de rest blijft individueel).

Lichaam en geest komen terug in balans. Hierdoor krijg je je overzicht weer terug, je aandacht en focus. Bovendien sta je weer helder en met energie in het leven. Vol zelfvertrouwen en een betere kennis van je grenzen en mogelijkheden.

Elke sessie duurt 1 uur.

Vergoeding vanuit je werkgever

Is de burn-out werkgerelateerd, dan is er vaak mogelijkheid dat het Burn-out herstelprogramma vergoed wordt vanuit je werkgever. Overleg met je leidinggevende en/of HR afdeling de mogelijkheden tot vergoeding van dit programma.