Zen Zien Tekenen Weekend Workshop

LET OP

Op dit moment zijn alle meditatiewandelingen, retraîtes en andere evenementen geannuleerd i.v.m. het Corona-virus.
We houden je op de hoogte als er nieuwe data vastgelegd zijn!

Zen Zien Tekenen Weekend Workshop

Wanneer: 23 en 24 mei 2020 met 1 overnachting

Locatie: Landgoed Koningsteen in Kapelle op-den Bos (België, net voorbij Antwerpen)

Kosten: € 275,- (inclusief overnachting en maaltijden)

Plezier in tekenen en ontspanning staan voorop tijdens dit weekend.

Een fijn weekend zonder dagelijkse beslommeringen en alle ruimte om maximaal te ontspannen. Momenten om te tekenen, wandelen en in stilte te zijn. Tijd om in dieper contact te komen met jezelf, maar ook met de wereld om je heen.

Elke seconde van ons wakkere leven zijn we bezig met kijken. We kijken naar bomen, dieren, mensen, het gezicht van onze geliefde. Maar zien we de dingen ook werkelijk? Hebben we gezien hoe dat blaadje zich ontvouwt? Hoe het gras zich buigt in de wind? Hoe het kind de wereld omarmt? Waarin jouw gezicht verschilt van het mijne?

Zen Zien Tekenen leert je niet-oordelend waarnemen en met volle aandacht betrokken zijn bij de dingen om je heen. Zen Zien Tekenen is een actieve vorm van meditatie. Meer dan een potloodje en papier heb je daarvoor niet nodig…

In dit weekend oefenen we ons in stil zijn, in onbevangen (als een kind) waarnemen, in de dingen om ons heen werkelijk zien. Ons verwonderen over dat wat er is. Momenten om te tekenen, wandelen en in stilte te zijn.

Tekenen is het middel om onze aandacht en betrokkenheid te focussen.
Afhankelijk van wat zich in dit weekend aandient, tekenen we de ruimte, de mens, de tuin of de dingen direct om ons heen. Dat doen we stap voor stap: het tekenen wordt zo een reis van binnen naar buiten, of van buiten naar binnen.

Voor wie

Deze retraite is voor iedereen die graag tekent en mediteert. Die zijn of haar manier van kijken wil verdiepen. Het is voor iedereen die met meer aandacht in het leven wil staan, of een actieve vorm van meditatie zoekt…

Je hoeft geen kunstenaar te zijn. Maar als je dat wel bent, is het een mooie vorm om het plezier in het tekenen weer te ervaren en te verdiepen.

Wanneer

Ontvangst op zaterdag 23 mei vanaf 9.30 uur.
We sluiten het weekend af op zondag 24 mei rond 15.00 uur.

Programma

Op zaterdagochtend is de introductie met Zen Zien Tekenen. Na de lunch gaan we verder met meditatie en het Zen Zien Tekenprogramma. Daarna tot het diner vrij ‘om zelf op pad te gaan’ of zelfstandig te tekenen. ’s Avonds is er een programma met tekenen, uitwisseling en (bij mooi weer) een kampvuur meditatie met rustige muziek.

Zondagochtend starten we met wandelen en lopend mediteren. Tot de lunch het thema ‘Ruimte zien’ of mogelijk ‘Gelaat zien’. Na de lunch: eigen onderwerp, ieder gaat verder met wat hij of zij wil oefenen/herhalen. Rond 15.00uur gezamenlijke afsluiting.

Het accent ligt, tijdens en naast het tekenen, op stilte en meditatie, maar er is ook gelegenheid om een persoonlijk gesprek te hebben of – ’s avonds – met elkaar in gesprek te gaan.

Benodigd materiaal: alle tekenmateriaal is aanwezig. Een mapje of koker om tekeningen in op te bergen is wel handig en evt. een vouwkrukje.

Begeleiding

Leo van Vegchel

Leo van Vegchel is geautoriseerd ‘Gids’ Zen Zien Tekenen. Opgeleid door Maria Adriaens, zij heeft dr. Frederick Franck opgevolgd. Leo is ook mindfulnesstrainer, life-coach en is werkzaam als kunstprofessional en docent. Atelier Hemelrijken 77 Eindhoven www.zenzientekenen.nl | www.adempauze.how

Ankica Hendrickx

Ankica Hendrickx is gediplomeerd Ontspanningstherapeut met 14 jaar ervaring. Zij heeft een eigen ontspanningscentrum ‘Het Moment’ in Klein-Zundert. Daarnaast doet ze dit jaar eindexamen op het IKO (Academie voor Schone Kunsten) te Hoogstraten (B).

‘Tekenen zorgt voor innerlijke rust…stilte in mijn hoofd…’

Kosten weekendretraite

€275,= (incl. btw)
Daarvoor krijg je:

  • 2 dagen professionele begeleiding
  • 1 overnachting op het prachtige landgoed Koningsteen in Kapelle op-den Bos (België, net voorbij Antwerpen)
  • 4 maaltijden (met dieetwensen wordt rekening gehouden)
  • tekenpapier en gebruik van tekenmateriaal
  • koffie, thee en water in de pauzes
  • professionele begeleiding van ontspanningstherapeut/beeldend kunstenaar Ankica Hendrickx
  • deelname aan de retraite geeft recht op een gratis (buiten)dag Zen Tekenen in 2020. Locatie: Zundert, de geboorteplaats van Vincent van Gogh

Meer informatie

Ankica Hendrickx
e ontspan@hetmomentzundert.nl
t 06 – 57430888

Aanmelden

15 + 2 =